Már fel tud ülni a londoni Tate Modern múzeum kilátójáról a mélybe dobott francia kisfiú

Már fel tud ülni az a francia kisfiú, akit egy mentálisan zavart angol fiatal ledobott tavaly nyáron a londoni Tate Modern múzeum 10. emeleten lévő kilátóteraszáról.

    Az esemény idején hatéves fiú, aki szüleivel érkezett vakációra Londonba, hihetetlen szerencsével túlélte az ötemeletnyi zuhanást, de életveszélyesen megsérült. Gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, és vérzés alakult ki az agyában.

A mozgás- és észlelőképességét elvesztő gyermek állapotának javulásáról szülei számoltak be a család megsegítésére életre hívott brit honlapon, ahol eddig 223 ezer euró gyűlt össze.

A beszámoló szerint a kisfiú állapota “lassan, de biztosan” javulóban van, a gyermeknek már van elég ereje ahhoz, hogy fűzője nélkül is hosszabban egyenesen üljön székében. Már meg tud enni minden puha ételt, sőt jobb kezével képes használni a kanalat. Egyre többet és érthetőbben beszél. Mindazonáltal már a legkisebb erőfeszítéstől is gyorsan kimerül, a kórházi kezelése pedig nehezebbé vált a koronavírus-járvány és a megfékezésére tett rendszabályok miatt.

A bűntény idején 17 éves brit kamasz, a most gyilkossági kísérlettel vádolt Jonty Bravery egy decemberi bírósági tárgyaláson beismerte tettét, elismerte, hogy ölni akart, mert úgymond be akart kerülni a televízióba. A brit sajtó értesülései szerint mentális problémákkal küzd és a tett idején intézetben lakott. Ügyében még nem hoztak ítéletet.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 2018-ban 5,9 millióan keresték fel. 2000-ben nyílt meg a Temze partján egy régi erőmű épületében, a kilátóteraszt 2016-ban adták át egy bővítés keretében.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: facebook.com/tategallerycool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com