A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége évről-évre felhívja a munkavállalók figyelmét a SZÉP kártyán felhalmozott, május végén lejáró összegek felhasználására. A SZÉP kártya, mint juttatási forma a legnépszerűbb cafeteria elemek egyike, hiszen nő a feltöltött valamint a felhasznált összeg is.

A Kártyakibocsátó Bankok tájékoztatása szerint jelenleg kb. 300.000 SZÉP kártyán mintegy 4 milliárd forint 2016-ban feltöltött összeg található.

Fentiekről, a SZÉP kártya használatáról megjelent hírek között több pontatlanság is szerepelt, ezért a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a következőkre hívja fel a kártyatulajdonosok figyelmét:

  • A maradványösszeg csak 2018. május 31-ig használható fel. Ezért ajánlatos, hogy a kártyakibocsátó bankoknál, azok online felületein illetve banki applikációiban (OTP, MKB, K&H Bank) tájékozódjanak, hogy rendelkeznek-e a megadott határidő napján lejáró összeggel, hogy intézkedhessenek annak lejárat előtti felhasználásáról.
  • A kártyájukon található maradványösszeg igénybe vehető egy jövőbeli, így például nyárra tervezett szállodai vagy a kártyát elfogadó egyéb kategóriájú szálláshelyen tartózkodás előlegének kifizetésére is, így nem kell azonnal szabadságot kivenni a pünkösdi hétvégére, amikor egyébként még sok szállodai szoba várja a pihenni vágyókat.
  • Javasoljuk, hogy látogassák meg a szállodák honlapjait, tájékozódjanak a SZÉP kártya tulajdonosoknak kínált speciális, kedvezményes ajánlatokról.
  • A SZÉP kártyán levő, a tulajdonosok által fel nem használt pénz, nem az államhoz, hanem a munkáltatóhoz kerül visszautalásra.
  • Bár a SZÉP kártya tulajdonosuk száma meghaladja az 1 milliót, de nem biztos, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy annak mindhárom zsebében – vendéglátás, szállásszolgáltatás, szabadidő – levő pénz felhasználható szállodai tartózkodás kiegyenlítésére.

 

Forrás: Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com