Ma van a Rádió Világnapja

Ma van a Rádió Világnapja, amelyet egy UNESCO határozat alapján 2012-óta tartunk meg minden év február 13-án. Az idei World Radio Day üzenete a rádióállomások sokszínűségének megőrzése köré épül, felhívva a figyelmet: a technológia nemcsak, hogy hatékony eszköz az emberiség sokféleségének megünneplésére, de a demokratikus diskurzus fórumát is képezi.

Hiába éljük meg a digitális kommunikáció forradalmát, globális szinten még mindig a rádió a legnagyobb elérésű tömegkommunikációs eszköz a Földön.

A rádióhullámokat ugyanis olcsón és egyszerűen lehet befogni, így a benne megjelenő tartalom képes a legtöbb emberhez eljutni, a legnagyobb hatékonysággal formálva a társadalmat.

A 2020-as Rádió Világnapjának üzenete szerint a platform továbbra is színtere kell legyen minden olyan hangnak, amely a társadalom sokszínűségét hirdeti, így a benne megjelenő műsoroknak a nézetek széles választékát kell képviselnie. Ezeknek a tartalmaknak segíteniük kell az információhoz való hozzájutást, és a szólásszabadság megvalósulását.

 

 

Forrás: kidsnews.hu

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com