Little G Weevil dupla koncerten mutatja be új lemezét

Február 21-én és 22-én a fővárosi Muzikumban mutatja be új lemezét Little G Weevil. A bluesgitáros tizennégy évnyi amerikai tartózkodás után a közelmúltban költözött vissza Magyarországra.

“Az utóbbi években egyre erősödött bennem a honvágy, tavaly novemberben döntöttem el végleg, hogy hazaköltözöm” – mondta Little G Weevil (Szűcs Gábor) az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.
Mint felidézte, 2004-ben költözött ki Amerikába, és Alabamában szállt le a repülőről, és az ottani zenész szervezet segítségével indította el kinti karrierjét, igényelt művészvízumot. Új, immár hatodik szólólemeze, a Back in Alabama újra ott készült, és az anyagon azokkal dolgozott együtt, akikkel már 2004-ben együtt dolgozott.

A 41 éves magyar bluesgitáros számos komoly szakmai díjat kapott Amerikában. 2013-ban első lett az International Blues Challenge elnevezésű versenyen – a mai napig ő az egyetlen európai zenész, akinek ez sikerült. Ugyanabban az évben a blues műfajában legrangosabb elismerésnek számító Blues Music Awardra jelölték az akusztikus előadók között, és szintén jelölt volt 2014-ben Moving című lemeze Az év akusztikus albuma díjra a Blues Blast Music Award versengésben.
“Az embert folyamatosan érik hatások, de kialakult a hangzásvilágom. A blueson belül azért széles sávokat írok le” – fogalmazott Little G Weevil.

A gitáros február 21-22-én dupla testházas koncerten mutatja be a Back in Alabama számait a Muzikumban, 23-án pedig Kiskunfélegyházán lép fel. “Nemrég voltam egy belga-holland turnén, ahol tizenhét nap alatt tizenhét koncertet adtam, így jövő héttől jöhet egy kis pihenés”.
Terveiről szólva kitért arra, hogy a koncertek mellett más jellegű műsorok is foglalkoztatják, várhatóan áprilisban elindul egy internetes zenei sorozata.

MTI

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com