A labdarugásban is jöhet a fizetési plafon bevezetése

Karl-Heinz Rummenigge szerint elképzelhető egy egységes fizetési plafon bevezetése a profi labdarúgásban.

A Bayern München elnöke a Sky tv-csatornának úgy nyilatkozott, nem zárható ki, hogy újra napirendre kell venni a témát. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy Michel Platini, az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke többször tárgyalt ez ügyben Brüsszelben az Európai Unióval és mindig “vérző orral” távozott.

“Bár a nagy európai klubok mind támogatták az elképzelést, azt a választ kapta, hogy az EU versenyszabályzata ezt nem teszi lehetővé” – fogalmazott Rummenigge. “Nehéz megítélni, hogy ma más-e a helyzet” – tette hozzá a koronavírus-járványra utalva. A pandémia miatti kényszerszünet következtében sok klub pénzügyi nehézségekkel küzd és egyelőre nem látni, mi lesz a folytatásban.

Rummenigge hangsúlyozta, az olyan fizetési plafon bevezetésének, mint amilyen az amerikai profi ligák esetében ismert, nem várt következményei is lehetnek.

“Ott nincs kieső és feljutó. Márpedig ez fontos része a futballnak” – jelezte. A fizetési plafonról akar tárgyalni a következő hónapokban Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) elnöke. A DFL kimutatása szerint a Bundesliga 2018-19-es idényében az élvonalbeli csapatok 1,43 milliárd eurót költöttek a játékosok és az edzői stáb bérére.

Forrás: MTI.hu
Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com