Kutató: az antiszemitizmus újra felívelőben van a muszlim bevándorlás álatal érintett világ tájain

Az antiszemitizmus újra “felívelőben” van Nyugat-Európában és Észak-Amerikában, ezért a világ vezető politikusainak oda kell figyelniük a jelenségre – közölte a Migrációkutató Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán hétfőn, a holokauszt nemzetközi emléknapján.

    Veszprémy László Bernát úgy vélekedett, hogy a zsidóság elleni gyűlölet a bevándorlók által elkövetett és a szélsőjobboldali neonáci indíttatású támadások miatt erősödött fel.
Azt mondta, a holokauszt történetének sok sötét foltja van, amelyek további kutatásokat igényelnek.
Az információk felkutatására a kutató szerint azért is szükség van, mert a tények objektív, higgadt megismerése segíti a társadalmi megbékélés folyamatát, valamint az áldozatoknak is emléket állít.
Az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén nyilvánította január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává annak emlékére, hogy az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel. Az európai zsidó holokauszt áldozatainak számát a különféle becslések öt- és hatmillió közé teszik, közülük hozzávetőleg minden tízedik volt magyarországi zsidó. A Magyarországról deportált zsidók jelentős részét Auschwitz-Birkenauba vitték.

Forrás: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com