Kozma Orsi a magyar Lady Gaga? A Margaret Island világörökségi turnéja

Május 26-án 20 órától Kozma Orsi és a Margaret Island lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.

Kozma Orsi talán száznál is több nagylemezen, szinte az összes létező műfajban kipróbálhatta már magát, például a jazz, a pop, a funky, a blues vagy éppen a swing világában kalandozva. Musical- és operett színésznői karrierjét feladva a Jazz + Az együttesnek köszönheti, hogy berobbant a köztudatba. A Sláger Témában elsők között mesél a jövő év elején esedékes jubileumi, a zenekar fennállásának huszadik évét ünneplő Jazz+Az koncertről. Amelyre összeáll a legendás ötös, hiszen végre Dés Lászlót is meggyőzték a folytatásról. Hogy ez egyetlen buli lesz-e, vagy ennél is többet terveznek Geszti Péterrel, valamint Behumi Dorával és Váczi Eszterrel, az is kiderül az adásból. Ahogy megtudhatjuk, miért is lesz igazán mozgalmas Kozma Orsi nyara, hiszen még a Fővárosi Állatkertben is koncertezik majd, méghozzá a Kern Andrással közös, Woody és a Swing estjükkel. De folytatása következik a Találkozások koncertestnek is, amelyen a Jazz+Az lányokkal, azaz Váczi Eszterrel és Behumi Dorával, valamint a Kozma Orsi Szupergrouppal kiegészülve kalandoznak végig az énekesnőre oly jellemző ezernyi műfajon. A Találkozások koncert egyik csúcspontja lesz a Mire vársz dal, amihez egy új videó, egész pontosan fashion klip forgott. Hogy ez mit is jelent, és miért hasonlítják emiatt Lady Gagához Kozma Orsit, kiderül a Sláger Témából.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától a Margaret Island lesz a vendég. Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint ugyan minden eszközt és platformot ismer és használ ahhoz, hogy a Margaret Island zenéjét a lehető legszélesebb közönséghez eljuttassák, mégis hiába a digitális kor gyermekei, karrierjük alakulása a hatvanas-hetvenes éveket idézi. Hiszen klubkoncerteken előzenekarként fellépő bandából nőttek fel odáig, hogy idén nyáron a Legszebb színek turnéjukkal Magyarország öt világörökségi helyszínén adjanak koncertet. Így láthatjuk majd őket júniustól-augusztusig a budapesti Margitszigeten, az aggteleki Baradla-barlangban, a Szigligeti Várban, Pannonhalmán, a Bencés-apátság lábánál, valamint a Tokaji Fesztiválkatlanban. A Legszebb színek minden állomása különleges élményt nyújt majd a rajongóik számára, hiszen a nem mindennapi helyszínek más-más zenei feldolgozást igényelnek, így például a budapesti turnényitón Palya Bea is fellép majd velük, kiegészülve egy szimfonikus zenekarral. A különleges turnéról, és az idei, ötödik, jubileumi évet ünneplő, őszi koncertjükről is elárulnak titkokat. Sőt, még az ősszel esedékes, fél évtizedes jubileumi koncertjük, valamint a készülőfélben lévő negyedik stúdióalbumuk terveiről is beszámolnak.

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Csézyvel készült interjút hallgathatjuk meg újra. Aki kis túlzással előbb tanult meg énekelni, mint beszélni. Népművész család sarjaként egyenes út vezetett számára az énekművészi karrier felé. Csézy ennek ellenére megküzdött a hazai elismerésért. Hogy miért lett előbb külföldön sikeres, fesztiválnyertes zenész, és hogy miért a tengerentúlon indult énekesnői karrierje, arról is vall majd a Sláger Téma Extrában. Szó esik majd állandó zenésztársairól, akik nélkül a sajátságos Csézy életérzés nem jönne át a dalain keresztül. Menyhárt János és Rakonczai Viktor végigkíséri karrierjét, utóbbi zenész írta legújabb dalát, a Pillangót is, amelyhez egy különleges klip is készült. Hogy mi inspirálta ezt a Csézy-slágert, illetve, hogy miért Földi Lea és Apáti Bence lett a klip két főszereplője, az is kiderül a Sláger Téma Extrából.

2019. május 26-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Kozma Orsival, a Margaret Island zenekarral, Csézyvel, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!

Forrás: MTI.hu
Fotó: facebook.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com