Közgazdász: számos lehetőség van a török-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésére

Számos lehetőség van a török-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésére a két ország gazdasági szerkezete alapján –  mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán szerdán, felidézve Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök szavait arról, hogy “magasabb szintre kell emelni a török-magyar gazdasági kapcsolatokat”.

    A szakértő többek között a kereskedelem bővítésében és a kölcsönös befektetések növelésében lát lehetőséget a kapcsolatok mélyítésére.

Elmondta: Törökország a 17. legerősebb gazdaság a világon, 80 millió lakosával komoly piac, és az országban nagyon sok a jól képzett fiatal is. Gazdasága innovatív, hiszen a lehető nagyobb hozamot előállító tevékenységek meghonosításáért dolgoznak – fűzte hozzá.

A két ország gazdasági szerkezetében szavai szerint hasonlóan fontos a turizmus, illetve a gépjárműgyártás, amely gyakorlatilag a külföldi cégek összeszerelő üzemeit jelenti. A tudományos infrastrukturális szektor mindkét országban erős, ez pedig közös fejlesztéseknek nyithat utat – tette hozzá.

A műsorban elhangzott, rekordot döntött a két ország közötti üzleti forgalom, tavaly elérte a hárommilliárd dollárt, a cél hogy ez megduplázódjon a következő években.

Forrás: MTI

Fotó: wikipedia

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com