Koronavírus – Összehangolt európai választ sürget az EU

A koronavírus elleni összehangolt európai fellépést sürgette Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa szerdán Rómában, újságírók előtt.

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója ugyanott elmondta, hogy a fertőzöttek száma 80 988. A fertőzés 33 országban jelent meg.

Sztella Kiriakídisz és Hans Kluge egyaránt azt hangoztatta, hogy nincs ok pánikra. Az olasz egészségügy-miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Sztella Kiriakídisz azt is elmondta, hogy az EU álatlános irányelveket dolgoz ki az utazók tájékoztatására.

“Minden tagállamnak tájékoztatnia kell bennünket a felkészülései terveiről” – hangsúlyozta az uniós biztos. “El kell kerülni az eltérő megoldásokat” – mondta, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság kész összehangolni a válaszokat. Hans Kluge elmondta, hogy az új koronavírus halálozási rátája mintegy 2 százalékos, Kínában, ahol az összes esetek 96,5 százalékát észlelték, jelenleg pedig 1 százalékos.

A WHO európai igazgatója hozzátette, hogy felgyorsítják a járványban való reagálás területén az együttműködést annak érdekében, hogy Olaszország valamennyi régiónja egyformán felkészült legyen, miután az ország északi részében erőteljesen megnőtt a megbetegedések száma.

Forrás: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com