Koronavírus – Olaszországban a gyógyultak száma majdnem duplája az aktív fertőzöttekének

A gyógyultak száma majdnem kétszer annyi, mint az aktív fertőzötteké, miközben a halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt Olaszországban, és túllépte a 32 ezret a polgári védelmi hatóság kedd esti adatai szerint.

    A halottak száma 162-vel emelkedett az egy nappal korábbi 99-hez képest. Hétfőn először süllyedt száz alá a halottak száma március 9. óta, majd most ismét emelkedett. A halottak száma elérte a 32 169-t.

Az aktív fertőzöttek száma több mint ezernégyszázzal csökkent, az egy nappal korábbi ezerötszáz után, és elérte a 65 129-t. Közülük nyolcvannégy százalék házi karanténban tartózkodik, valamivel tízezer alá csökkent a kórházban kezeltek száma, a Covid-19 betegek közül 716-an vannak intenzív osztályon. Egy nap alatt – a halottakat is számolva – az egész országban 813 fertőzöttet szűrtek, az egy napja regisztráltak kétszeresét. Ezek több mint felét Lombardiában mérték.

 A gyógyultak száma túllépte a 129 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 226 699-t.

A gócpont Lombardiában 54-gyel emelkedett a halottak száma a korábbi 24-hez képest. A diagnosztizált fertőzöttek száma 462-vel emelkedett az egy napja mért 175 után.

A május 18-i újraindulás második napján az olaszországi ruhaüzletek 90 százaléka, az éttermek 70 százaléka tartott nyitva.

A belügyminisztérium közlése szerint hétfőn több mint 127 ezer személyt ellenőriztek, és közülük több mint hatszázat bírságoltak meg, mivel elhagyták tartományuk területét, vagy diagnosztizált pozitívként és lázzal kimentek az utcára. Több mint 51 ezer üzletet ellenőriztek, ezekből mintegy negyvenet zárattak be a hatóságok az óvintézkedések hiánya miatt.

A szicíliai Palermo polgármestere videóüzenettel szólította fel a város lakosait, tartsák be a távolságtartást, miután a Vucciria történelmi piacának utcáin, éttermek, szórakozóhelyek sokasága között, tömegek mozogtak hétfőn este szájmaszk nélkül.


Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com