Koronavírus – Megnyitnak öt budapesti strandfürdőt május 30-án

Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, a hatodikat pedig június 15-én – jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szűts Ildikó elmondta: jövő hét szombattól a Palatinus, a Paskál, a Római, a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti strand várja a vendégeket, június 15-től pedig a Pünkösdfürdői is. A zárt fürdőket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg – tette hozzá.

Takarítják az egyik medencét a Palatinus strandon, a Margitszigeten 2020. május 21-én. Öt budapesti strandfürdõt – a Palatinust, a Paskált, a Rómait, a Csillaghegyit és a Pesterzsébetit – megnyitnak május 30-án, a hatodikat, a Pünkösdfürdõit pedig június 15-én – jelentette be Szûts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatóján. A zárt fürdõket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg.
MTI/Koszticsák Szilárd

A strandokon szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be – hangsúlyozta a vezérigazgató. Kiemelte ugyanakkor: jelentősen csökkenti a strandok befogadóképességét, hogy a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet kell biztosítani.

Megkezdték az egyeztetést a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, hogy ezt a szabályozást vizsgálják felül az életszerűbb megoldások alkalmazása érdekében – jelezte Szűts Ildikó. Jegyet venni csak online lehet a cég megújult honlapján, legalábbis a nyitás utáni első időszakban, az online vásárlás lehetővé teszi a vendégek számának nyomon követését is – mondta.

Szûts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a koronavírus-járvány ideje alatti biztonsági szabályokról szóló tájékoztatót mutatja a fõvárosi strandok nyitásáról tartott sajtótájékoztatón a Palatinus strandon, a Margitszigeten 2020. május 21-én. Öt budapesti strandfürdõt – a Palatinust, a Paskált, a Rómait, a Csillaghegyit és a Pesterzsébetit – megnyitnak május 30-án, a hatodikat, a Pünkösdfürdõit pedig június 15-én – jelentette be Szûts Ildikó. A zárt fürdõket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg.
MTI/Koszticsák Szilárd

Új szabály, hogy papucs nélkül senki nem mehet be a strandokra. A sorban állóknak másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól, ezt a tervek szerint felfestett piktogramok is segítik majd. Betegen nem lehet a strandfürdőket látogatni, de lázmérés a bejáratnál nem lesz.

A budapesti strandokon a nyitás előtt nagytakarítást és fertőtlenítést rendeltek el, a közegészségügyi előírásokat maximálisan betartják – hangsúlyozta Szűts Ildikó. A nyitás után a korábbinál több takarító dolgozik majd a létesítményekben. A medencék vizét óránként ellenőrzik, a korlátokat félóránként fertőtlenítik, és óránként takarítják a zuhanyzókat, mellékhelyiségeket. Minden bejárathoz és a mosdókban kézfertőtlenítőt tesznek ki. Az öltözőket lehet használni, de a másfél méteres távolságot ott is tartani kell.

A hat strandon összesen több mint 50 féle jegyet lehet venni, ezek közül két jegy ára drágul 100-100 forinttal, ugyanakkor a családi belépőjegyeket átalakították, ezek jelentős kedvezményeket tartalmaznak – közölte a vezérigazgató. A strandfürdők reggel 9 és este 7 óra között lesznek nyitva, de a vendégforgalomtól függően a vezérigazgató akár a korábbi nyitást és a későbbi zárást is elképzelhetőnek tartja.

Forrás/fotó: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com