Koronavírus – M1: idősotthonoknak ajándékoz könyveket a Közkincs Egyesület

Idősotthonoknak ajándékoz könyveket a Közkincs Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesület – hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatornán.

    Boda István, az egyesület elnöke elmondta, hogy az első szállítmány a jövő héten indul, és több budapesti idősotthon is részesül majd belőle.
Hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban országossá vált a mozgó könyvek közhasznú kezdeményezés, miután online is elérhetővé tették az eddig főleg Budapest köztereiről ismert könyvszekér kínálatát, köztük ingyenes műveket.
Az online felület azért jött létre, hogy minőségi és átválogatott irodalmat adjon országszerte az emberek kezébe, és segítse a családok a költséghatékony művelődését a veszélyhelyzet idején is – fogalmazott. Az oldalra látogatók naponta frissülő kínálatból, több mint tíz műfaj hétezer könyvéből válogathatnak – fűzte hozzá. A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet idején elsősorban a fiatalokat próbálják megszólítani, így például a kötelező olvasmányok közül is több könyvet ingyenesen elérhető tettek – mondta Boda István.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com