Koronavírus – Kormánypártok: Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget!

A kormánypártok szerint szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja végre a fenntartói felelősséget.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét összegezve az MTI-nek elmondta: ismert, a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak.

Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót – mutatott rá a kormánypárti országgyűlési képviselő. Kitért arra: a szerdai hírek szerint az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak – egy világjárvány kellős közepén.

Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben – jegyezte meg. Mire vár a főpolgármester? A mai napig oda se ment megnézni, milyen áldatlan állapotok vannak, vagy megkérdezni, hogy mit tehet – mondta Nacsa Lőrinc. Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget! Ne a Facebookon üzengessen a vírusnak, hanem tegyen ellene! – szólított fel a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.

Forrás: MTI.hu
Fotó: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com