Koronavírus – Gödi polgármester: a Samsung gyár megvizsgáltatja Kínából érkező alkalmazottjait

A gödi Samsung gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt “karanténba helyezi” és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs – közölte a Pest megyei város polgármestere hétfőn Facebook-oldalán.
Balogh Csaba (DK-Jobbik-LMP-Mindenki Magyarországa-Momentum-Párbeszéd) azt írta: a Samsunggal kötött együttműködési megállapodás keretében azt a tájékoztatást kapta a cégtől, hogy már a múlt hét közepén felvették a kapcsolatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi részlegével, és minden tőlük telhető intézkedést bevezettek a megelőzésért.
Hozzátette, a gyár arról tájékoztatta, hogy a karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek.

Göd, 2020. január 28.
A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án. A gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás elõtt “karanténba helyezi” és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkezõ alkalmazottjait, bár a céget érintõen semmilyen járványügyi intézkedés nincs. A karanténon kívül fokozott fertõtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertõtlenítõket is kihelyeztek. A vírus okozta járvány valószínûleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A ragály halottainak száma Kínában meghaladta a 100-at, a biztosan a kórtól fertõzött tüdõgyulladásos betegek száma pedig a 4500-at.
MTI/Mónus Márton

Emellett a munkavállalók belső oktatáson vesznek részt, amelyen a megelőzés érdekében szükséges, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott higiéniai szabályokról kapnak tájékoztatást – közölte a polgármester.
A WHO hétfőn – fogalmazási hibára hivatkozva – mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét.
A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó nCoV-2019 influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. Hétfőig Kínában már 80 halálos áldozata volt. A vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com