Koronavírus – Franciaországban is megjelent a fertőzés, az első megerősített eset Európában

Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus, ez az első megerősített eset Európában – jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

    A tárcavezető szerint az első esetet Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében jelentették.
Valószínűsítette, hogy további esetek is lesznek.
A miniszter elmondta, hogy a Bordeaux-ban kezelt 48 éves beteg nemrég Kínában járt, ahol a fertőzés gócpontjának számító Vuhanban is megfordult. A fertőzött 12 emberrel érintkezett.
“Elkülönítettük, hogy ne érintkezhessen a külvilággal. Jól van” – tette hozzá a tárcavezető.
Agnes Buzyn ugyanakkor azt mondta, hogy a másik esetről egyelőre nincsenek információi.
A miniszter hangsúlyozta: azt javasolják a vírussal esetleg megfertőződöttek számára, hogy ne kórházba menjenek, terjesztve a betegséget, hanem a hatóságok által megadott információs telefonszámot hívják.
Agnes Buzyn egyben bejelentette, hogy naponta sajtótájékoztatót fognak tartani az ügyben.
Korábban az SOS Médecins francia mentőszolgálat közölte, hogy Bordeaux egészségügyi szervei a koronavírusra jellemző tünetek miatt megfigyelés alá helyeztek egy kínai származású férfit, aki Kínából Hollandián keresztül érkezett Franciaországba.
Helyi idő szerint péntek délutánra Kínában országosan 880 fölé emelkedett a fertőzöttek száma, míg a halálos áldozatoké 26-ra nőtt.
Csütörtöki értesülések szerint öt embert kezelnek az Egyesült Királyságban a tüdőgyulladást okozó új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel. A gyanús esetek közül négyet Skóciában, egyet Észak-Írországban vizsgálnak.

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pixabay.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com