Koronavírus – Ferenc pápa mindenkit arra intett, hogy őrizze meg a hitét a nehéz időkben

Ferenc pápa pénteken világszerte arra intette az embereket, hogy őrizzék meg a hitüket, és nyújtsanak vigaszt egymásnak az új típusú koronavírus-járvány adta nehéz időkben.

    “Nehéz pillanat ez mindannyiunknak. Nagyon sokak számára megpróbáltatás” – hangsúlyozta a katolikus egyházfő este közzétett videóüzenetében.
Ugyanakkor felszólította az embereket, hogy legyenek nagylelkűek, segítsenek a rászorulókon, a magányosoknak pedig telefonon vagy a közösségi médián keresztül nyújtsanak vigaszt.
Ferenc pápa beszédében mindenekelőtt az idős embereket, a hajléktalanokat, a börtönökben raboskodókat, a járványban elhunytak hozzátartozóit, a munkahelyük miatt aggódókat, illetve a kórházakban dolgozó és a nélkülözhetetlen társadalmi szolgáltatásokat végző “hősöket” emelte ki, akiknek támogatásra van szükségük.
“Még akkor is, ha külön vagyunk, a gondoskodás és a lélek sokat tehet a szeretet találékonyságával” – hangoztatta.
A 83 éves egyházfő az Olaszországot különösen hevesen sújtó Covid-19-járvány miatt nem jelenik meg a nyilvánosság előtt. A Vatikán már március közepén közölte, hogy a Ferenc pápa vezette húsvéti szertartásokat kivétel nélkül hívők nélkül mutatják be a Szent Péter-bazilikában.
Videoüzenetében Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy a húsvétot az idén valóban különleges körülmények között fogják megünnepelni. Jézus feltámadására utalva Ferenc pápa mindemellett reményét fejezte ki, hogy jobb idők jönnek el, amikor “sikerül megszabadulnunk a gonosztól és a pandémiától”. “A remény nem okoz csalódást, mert nem csupán egy látomás” – hangsúlyozta.
Ferenc pápa a járvány sújtotta Bergamo városi kórházának 60 ezer euró személyes támogatást ajánlott fel.
“A szentatya ezzel a gesztussal jelezte, hogy közel áll a hívekhez, az elhunytak hozzátartozóihoz és az egészségügyi dolgozókhoz” – közölte a bergamói egyházmegye. Több pap is elhunyt a kórban a lombardiai régióban.
Olaszországban még mindig 700 felett van a járványban naponta elhunytak száma, amely február 21. óta elérte a 14 681-et – közölte péntek esti tájékoztatóján a polgári védelem. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt elenyésző mértékben csökkent: az elmúlt napi 2477-hez képest 2339-re. Az elmúlt napban a betegségben elhunytak száma 766 volt, a megelőző 760-hoz képest. A bizonyítottan fertőzöttek száma összesen 119 827.
A márciusban bevezetett szigorú óvintézkedések, amelyeket a kormány egyelőre április 13-ig hosszabbított meg, akár május közepéig is eltarthatnak – hangoztatta a polgári védelem vezetője.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com