Koronavírus – Bangkokban szájmaszkot viselő Buddha-szobor figyelmeztet az egészségügyi óvintézkedésekre

Bangkokban egy óriási, szájmaszkot viselő Buddha-szobor hivatott felhívni a figyelmet a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált egészségügyi óvintézkedésekre.

    A thaiföldi főváros határában található, tíz méter magas szoborra egy narancsszínű szájmaszkot aggattak a buddhista szerzetesek.
“Azért tettük ezt, hogy az erre járók lássák, Buddha is védőmaszkot hord” – mondta Phra Tavíszup Szantamano, a Vat Nithetratpradit templom szerzetese. “Mivel a nagy Buddhát már távolról is látni, hozzájárul ahhoz, hogy emlékeztesse az embereket, viseljenek maszkot, mielőtt elhagynák otthonaikat vagy belépnének a templomba” – tette hozzá.
A thai kormány ismét figyelmeztette a lakosságot a szájmaszkviselés és a rendszeres kézmosás fontosságára. Sok üzletbe nem is lehet belépni szájmaszk nélkül.
A kormány a pandémia megfékezése céljából ráadásul felfüggesztette a hitéleti rendezvényeket. Adományokat azonban továbbra is fogadhatnak az imaházak, amelyekben ugyanakkor hatóságilag nem tették kötelezővé a szájmaszkviselést. Ezért született a Vat Nithetratpradit templom szerzeteseinek egyöntetű döntése, hogy Buddha-szobrukra maszkot húzzanak, ami azonban némi rosszallást is keltett.
“Egyesek azt mondják, tiszteletlenség elfedni Buddha száját. Ugyanakkor üzenni szeretnénk, s úgy gondolom, ez sikerült nekünk” – mondta Tavíszup, aki saját maga is – “védőigével” ellátott – szájmaszkokat osztogat a híveknek. Mint mondta, a ráolvasás mindössze három szóból áll: “Covid ki innen!”
A csaknem 66 millió lakosú Thaiföldön eddig 3017 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 56-an elhunytak a kórban.

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com