Koronavírus – Az orvostechnikai egyesület összefogást sürget

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) arra kéri tagjait, hogy a koronavírus miatt, szükség esetén, szállítsanak több orvosi eszközt az egészségügyi intézményeknek.

    Az egyesület az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: csatlakoznak a kormány felhívásához, és egyetértenek abban, hogy valódi összefogásra van szükség az egészségügyi szektorban, de az egész társadalomban is.

A közlemény idézi a szervezet igazgatóját, Rádai Tamást, aki hangsúlyozta: a jelen helyzetben minden érintettnek együttműködésre kell törekednie. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra: a beszállítók jelentős részének helyzetét nehezíti, hogy meg kell küzdeniük a hónapok óta kifizetetlen kórházi tartozások miatti finanszírozási gondokkal.

Az ETOSZ hangsúlyozta: a vírus terjedésének megelőzése, valamint az esetleges hazai vírusfertőzéses betegek hatékony kezelése mindenek felett álló össztársadalmi érdek. Ennek kulcsfontosságú eleme, hogy az egészségügyi intézmények rendelkezzenek a megfelelő eszközökkel – írták.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com