Koronavírus – A Fertőzés című sci-fi sztárjai adnak tanácsot a járvány idejére

A Fertőzés című sci-fi sztárjai is beszálltak a felvilágosító kampányba: Matt Damon, Laurence Fishbourne, Kate Winslet és Jennifer Ehle négy otthon készült videóban tudósok segítségével adnak jó tanácsokat a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

Steven Soderbergh Fertőzés című filmjét 2011-ben mutatták be, de a koronavírus-járvány kitörése után ismét a legnézettebb produkciók közé került. A film egy fikciós, rendkívül gyorsan terjedő világjárvány lehetőségével foglalkozott, de az alkotók a téma számos szaktekintélyét keresték meg, így a produkció hiteles lett.

A film sztárjai most a Columbia Egyetem tudósainak segítségével látják el tanáccsal a koronavírus terjedése miatt aggódókat.

Winslet videójában arra buzdít mindenkit, hogy úgy mosson kezet, “mintha az élete függene tőle”. Ehle azt hangsúlyozza, hogy a koronavírus új kórokozó, úgyhogy senki sem immunis rá: “közülünk mindenki, tekintet nélkül a korára vagy az etnikumára ki van téve a fertőzés kockázatának” – mondja.

A Fertőzésben egy feleségét és kisfiát elvesztő apát játszó Damon videójában megjegyzi, hogy a film nyilvánvaló okokból került megint a toplisták csúcsára. A színész kiemeli, milyen fontos, hogy az emberek hallgassanak a szakemberekre és tartsák meg egymás között a két méteres távolságot.

Fishburne azt kéri mindenkitől, hogy segítse a frontvonalban küzdő orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját. “Ha képesek vagyunk lelassítani a járvány terjedését, az esélyt ad az orvosainknak, a nővéreinknek a kórházainkban arra, hogy együtt átsegíthessenek minket ezen” – hangsúlyozza.

Forrás: MTI
Fotó: IMDBcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com