A kormány 300 millió forinttal segíti az egri vízilabdaklubot

A magyar kormány 300 millió forintos azonnali támogatásban részesítette a nehéz gazdasági helyzetbe került, fizetésképtelenné vált egri vízilabdaklubot.

    Az Emmi sportállamtitkárságának pénteki közleménye szerint a kormány azért döntött így, mert elkötelezett a magyar sport értékeinek megtartásában, a vízilabda pedig Eger sikersportága. A 110 éves múltra visszatekintő patinás egyesület férfi, mind és női szakága is többszörös magyar bajnok és kupagyőztes.
“Egerben a kiemelkedő utánpótlásképzésnek köszönhetően számtalan meghatározó játékost neveltek fel a magyar válogatott részére, így nem csupán a város, de az egész magyar vízilabda érdeke a nagy múltú egyesület megmaradása. A Magyar Kormány által biztosított 300 millió forint támogatás elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi egri városvezetés számára érdektelen, de a magyar sport számára kiemelt értéket jelentő egri vízilabdázás továbbra is a megszokott magas színvonalon működhessen” – olvasható a közleményben.
Szécsi Zoltán olimpiai bajnok, az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke múlt hétfőn jelentette be, hogy a Kft. fizetésképtelenné vált, többek között a korábban minden év április 15-éig beérkező városi támogatás elmaradása miatt. Szécsi akkor elmondta, március 31-ével minden játékosuk szerződését megszüntették, az építkezést pedig “nulláról vagy mínuszból” kell elkezdeniük.
Az egri vízilabdacsapat háromszor nyert bajnokságot és négyszer Magyar Kupát. Az együttes idén bejutott az Eurokupa elődöntőjébe, ám a magyar és a kontinentális szövetség is befejezettnek nyilvánította minden versenysorozatát a koronavírus-járvány miatt.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com