Koltai Lajos elárulta, hogy min dolgozik most

A Nemzet Művésze az idei évre is tele van tervekkel, melyek közül két filmtervéről most részletesen is beszélt a világhírű operatőr, rendező.

Elképesztő munkatempót diktál Koltai Lajos, aki évtizedekre visszanyúló munkásságával az egész világon ismert és elismert operatőr, rendező. A nevével fémjelzett alkotásokat – mint az Este és a Sorstalanság – mindig nagy elismeréssel jutalmazza a filmes szakma. Azonban nemcsak a kész alkotásokat, de munkamódszerét is áhítat övezi ezekben a berkekben, hiszen az általa alkalmazott megvilágítási eljárást „Lajosing”-nak nevezte el a szakma.

„Nagyon meglepett mikor meghallottam, hiszen előtte erről nem tudtam. New York-ban jött szemben az utcán egy ismerős és ő mondta, hogy most „Lajosingoltunk”. Kérdeztem, hogy mit csináltatok? Ekkor mesélte el, hogy úgy forgattak, ahogy én Kanadában. Ott egy olyan helyzetben voltam, amit meg kellett oldanom. Így felhasználtam a körülöttem lévő – eredeti helyszín volt – bútorokat és az abból visszanyert fényeket. Ezekből nyertem vissza a puhaságot, melegséget, amit megszerettek. Azt mondták ez annyira rám jellemző, – egyébként is használom ezeket a lágy fényeket, körülrajzolni az arcot – hogy ez lett a „Lajosingolás”, ami arra utal, hogy úgy kell csinálni, mint a Lajos” – mondta a 95.8 Sláger FM-en a Kossuth-, Balázs Béla és Európa Filmdíjas operatőr, aki 2020-ban is tele van tervekkel, melyek között a harmadik, saját rendezésű alkotása is körvonalazódni látszik.

„Nagyon szeretnék harmadik filmet, sok ajánlat megtalált, külföldről is. Az egyikért nagyon messzire kellene mennem, Szibériába, ahol egy francia történet játszódik. Ez egy csodálatos regény. Foglalkozom egy csomó más dologgal is. Van egy fantasztikus anyagom Nicola Tesláról, ami teljesen budapesti kötődésű. Megvan az anyag, egy olyan forgatókönyvet kellene belőle írni, hogy az leképezhető legyen majd egyszer. Ez nagyon izgat, de van még sok minden más is a levegőben. Remélem lesz harmadik film” – mondta Kalmár Tibornak a Sláger Témában Koltai Lajos.

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com