A királyi asztrológus elkészítette az új thaiföldi uralkodó horoszkópját

A thaiföldi királyi udvar asztrológusa elkészítette kedden a délkelet-ázsiai ország új uralkodójának, Maha Vadzsiralongkornnak a horoszkópját a jövő héten esedékes nagyszabású koronázási ünnepséget előkészítő szertartás keretében.

    A bangkoki Nagy Palotával szomszédos Smaragd Buddha templomban tartott háromórás ceremónián az udvari asztrológus egy arany dísztáblára írta fel a horoszkópot, egy másikra az uralkodó új neve és királyi címe került fel, valamint a hivatalos királyi pecsétet is felvésték.
A szertartást követően sem a horoszkópot, sem annak olvasatát nem hozták nyilvánosságra.
A 66 éves uralkodó nem vett részt személyesen a ceremónián, hanem egy királyi küldött képviselte.
A királyi horoszkópnak és a két másik tárgynak fontos szerepe lesz a május 4-i koronázási ünnepségen, amelyen átadják őket az új uralkodónak.
A királyi palota január elején jelentette be, hogy három napig tartó – május 4-5-6 – nagyszabású ünnepség keretében koronázzák meg Thaiföld új királyát, Maha Vadzsiralongkornt, aki apja, a 88 éves Bhumibol Aduljadedzs 2016. októberi halála nyomán lép a trónra X. Ráma néven.
Maha Vadzsiralongkornt 2016. december 1-én nyilvánították Thaiföld királyává.
Apja halála után az új király időt kért arra, hogy gyászolhasson, és csak később koronázzák meg.
Maha Vadzsiralongkorn Buhimbol Aduljadedzs és Szirikit királyné második gyermeke és egyetlen fia, aki Nagy-Britanniában és Ausztráliában tanult. Már 20 éves korában, 1972-ben trónörökösnek nyilvánították.

 

 

Fotó: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com