A King’s Singers koncertjével megkezdődött a Drezdai Zenei Fesztivál az interneten

Online élő közvetítéssel kezdődött meg szombaton a King’s Singers énekegyüttes koncertjével a Drezdai Zenei Fesztivál, amelynek teltházas koncertjeit le kellett mondani a koronavírus-járvány miatt.

    A koncertek folyamatosan, a nap 24 órájában megtekinthetők az interneten a fesztivál honlapján, a YouTube-on, a Facebookon és a Music Never Sleeps NYC honlapon, így az egész világon láthatják, hallhatják a fellépéseket.

Szombat délután a brit együttes után a szintén brit Ukulele Zenekar adta elő Tom Waits és a Kraftwerk dalait. A zenészek többsége otthonából játszott.

A koncerteket Jan Vogler, a fesztivál igazgatója moderálta New York-i otthonából, Katja Riemann német színésznő segítségével, aki a Berlini Állami Operaházból jelentkezett be.

A fesztivál indulásakor már több mint 600 néző kapcsolódott az internetre Indiából, Indonéziából, az Egyesült Államokból, Belgiumból, Olaszországból, vagy az Egyesült Arab Emírségekből.

Vasárnap este ad koncertet Gil Shaham hegedűművész, Misa Majszkij csellóművész, Jamie Cullum énekes-dalszerző, Pape Diouf szenegáli zenész és a blueslegenda, Eric Clapton.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com