Kínában nőtt az autóeladás áprilisban

Kínában nőttek az autóeladások áprilisban az előző havihoz képest – közölte az ázsiai ország autógyártóinak szakmai képviseleti szervezete előzetes adatokra hivatkozva.

    A CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) beszámolója szerint a múlt hónapban mintegy 2 millió új autót értékesítettek Kínában, ami 39,8 százalékkal több márciushoz és 0,9 százalékos bővülés tavaly áprilishoz képest.
A szervezet számításai szerint az idei első négy hónapban összesen 5 millió 670 ezer új autót értékesítettek Kínában, 32,1 százalékkal kevesebbet a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva.
Kínában tavaly már a második egymást követő évben csökkentek az autóeladások, 21,4 millió autót értékesítettek, 9,6 százalékkal kevesebbet a 2018. évinél, részben a gazdasági növekedés lassulása miatt.
Az idei év eddig eltelt időszakában az eladásokat a koronavírus-járvány vetette vissza. A CAAM szerint a harmadik negyedévre térnetnek vissza a megszokott szintre az eladások, amelyek idén nagyjából öt százalékkal maradhatnak majd el a tavalyitól.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com