Késsel járókelőkre támadt egy férfi Sydneyben, sebesültek

Késsel járókelőkre támadt egy ismeretlen férfi Sydney üzleti negyedében kedden, a támadót a járókelők ártalmatlanítottak, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették, egy sebesültet pedig kórházba szállítottak – jelentették ausztrál médiaforrások.

    Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy egy nőt szállítottak kórházba, az állapota stabil.
A támadás után hírügynökségek eltérő értesüléseket közöltek az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség szerint a támadó – akinél konyhakés volt – a nőn kívül mást nem sebesített meg, a Hszinhua kínai és az EFE spanyol hírügynökség több sebesültről adott hírt. A Sky News nevű hírportál helyszíni tudósítója szerint egyelőre nem tudni az áldozatok számát.
Az EFE hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a támadót a rendőrök kiérkezése előtt a járókelők székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították.
Ugyancsak a Sky News szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy “Lőjetek le! Meg akarok halni!”.
A riporter hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy “Allahu Akbar!” (Allah hatalmas), ám ezt hatósági források nem erősítették meg.
A hírportál sydneyi hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani.
A rendőrség azt közölte, hogy jelenlegi tudomásuk szerint a támadásnak nem volt előzménye.
A támadásról több videót az internetre is feltettek.
A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét, a környéket lezárták.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com