A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
24 szál vékony zöldspárga
1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
12 szelet pulykasonka
4-4 ek fekete és fehér szezámmag
kenéshez egy felvert tojás
Elkészítés:
1. A spárgát megmossuk, fás részét letörjük. Gőzpárolóban vagy egy serpenyőben kevés vízzel 4-5 perc alatt előpároljuk, majd lecsepegtetjük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztákból 12 kockát vágunk. Két spárgát először a sonkával, majd a tésztával körbetekerjük, tepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük. Vastagon megszórjuk mindkét szezámmaggal, és 15 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 460 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár