Keddi könnyű ebéd: Gombás-csirkés orsótészta

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg csirkemellfilé

2 ek. szójaszósz

15 dkg gomba

8 szál zöldhagyma

40 dkg orsótészta

3 ek. olívaolaj

20 dkg krémsajt

1 ek. vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és vékony csíkokra vágjuk és a szójaszószban kicsit állni hagyjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.

2. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük (ügyeljünk, hogy ne főjön túl), a főzővízből kb. 2dl-t félreteszünk. A tésztát nem kell lemosni!

3. A húsról a szójaszószt lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a húst, majd rátesszük a hagymát és a gombát. Kevergetve 5 perc alatt összepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, és hozzákeverjük a krémsajtot. Teszünk hozzá a tészta főzőlevéből egy keveset, majd összeforraljuk. Belekeverjük a tésztát, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva

1 adag: 775 kcal

 

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com