A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet csirkemell
8 szelet szárított sonka
2 ek. olaj a sütéshez
1 ek. csirke fűszersó
A salátához:
2 db édeskömény (de lehet 1 csokor újhagyma is)
10 szem retek
1 kis pohár natúr joghurt
4 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A csirkemellet megmossuk, bevágjuk, de nem vágjuk ketté. A szeleteket fűszersóval meghintjük, borsozzuk. A húst kiterítjük, egy-egy szeletre 2 szelet sonkát teszünk, kettéhajtjuk, fogvájóval megtűzzük. Serpenyőben az olajon mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a sütőbe tesszük 20 percre.
2. Közben a salátához az édesköményt és a retket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Tálban összekeverjük a joghurtot, az olívaolajat, a citromlét, kevés sót, és összeforgatjuk a zöldségekkel. A húst a salátával tálaljuk. Az édeskömény zöldjével megszórjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 570 kcal
Tipp: Fektessünk a húsba a sonka mellé sajtot is.
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár