IV. Délhegy Kupa Gyergyócsomafalván

Természetkedvelőknek, állatbarátoknak egyaránt kellemes időtöltést kínált a hétvégén Gyergyócsomafalván rendezett kutyaszánhajtó-verseny.

Noha úgy tűnt, a hóviszonyok nem teszik lehetővé a Délhegy Kupa megrendezését, a szervezők nem tágítottak az előre meghirdetett időponttól, kemény munkával azon dolgoztak, hogy ne kelljen elhalasztani a versenyt, a természet pedig segített. Az esemény előtti napon friss hóréteg esett az előre kialakított, 4,2 kilométer hosszúságú versenypályára. Az időjárásnak köszönhetően a hó olvadása miatt kisebb jégréteg alakult ki a friss hó alatt, ami a nehezebb fékezéshez vezetett az amúgy is taktikus pályán.

A Délhegy Kupa nem csak a helyieknek fontos verseny, ugyanis az ország hat megyéjéből 27 fogattal álltak a rajthoz.

A sportolók hozzáállása is szükséges ahhoz, hogy a sportág fejlődéséről lehessen beszélni hazai vonatkozásban. A szövetség megalapításához ugyanis legkevesebb tíz klub megléte szükséges minimum öt megyéből, jelenleg viszont egyetlen, a Beszterce-Naszód megyei Sleddog Sport Club működik. Egyelőre nem szándékoznak klubot alapítani a csomafalvi kutyaszánhúzók. Baróti Botond, illetve gyermekei, Nándor és Rebeka Magyarország kutyaszánhajtó sportjának képviselői, a budapesti székhelyű Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubjának igazolt sportolói is neveztek a versenyre, így nevezésük álltal a csomafalvi Délhegy Kupa is nemzetközi tornává vált.

Romániában csak 2017-től számít hivatalos versenynek ez a sportág és ebből kifolyólag a szervezők remélik, hogy az V. Délhegy Kupán már több fogat áll a rajtvonalhoz.

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com