Interaktív flippert fejlesztettek az elsősegélynyújtás és az újraélesztés játékos tanulásra

Különleges flipperjátékot fejlesztett ki a Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete: a First Aid Game a szórakozás felől közelíti meg az újraélesztés kérdését, az új eszközt gimnáziumokba, egyetemekre, fesztiválokra szeretnék elvinni – írta a Magyar Hírlap szerdán.

    Magyarországon évente több mint húszezren halnak meg hirtelen szívmegállás következtében, holott az Országos Mentőszolgálat tapasztalatai alapján a halálozások több mint kétharmada megelőzhető lenne, ha a laikusok időben megkezdenék az újraélesztést. Ugyanakkor ezer emberből mindössze tizenhét gondolja úgy, hogy szükség esetén képes lenne újraéleszteni valakit – írta a lap.
A Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete olyan flippert fejlesztett ki, amellyel már gyerek-, illetve fiatalkorban el lehet sajátítani az életmentést. A játék nem aprópénzzel, hanem sikeres újraélesztéssel működik, játéktere egy emberi test belsejéhez hasonlít, tetején a gyakorlóbábu fekszik. A flipper mellett segítők figyelik majd, hogy a játékosok helyesen végzik-e el a mellkaskompressziót a bábun.
A játékot májusban budapesti helyszíneken tesztelik, nyáron fesztiválokra, szeptemberben pedig egyetemekre is elvinné a Magyar Vöröskereszt – írta a Magyar Hírlap.

Budapest, 2019. május 7. Az elsősegélynyújtást és az újraélesztést játékosan tanító interaktív flipper bemutatóján az V. kerületi Empathy Cafe & Bistróban 2019. május 7-én. Az eszközt a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete fejlesztette ki. MTI/Illyés Tibor

Budapest, 2019. május 7. Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója bemutatja az elsősegélynyújtást és az újraélesztést játékosan tanító interaktív flippert az V. kerületi Empathy Cafe & Bistróban 2019. május 7-én. Az eszközt a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete fejlesztette ki. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com