Ingyen adta a sört egy német sörfőzde

Ingyen adott mintegy 2600 liter sört egy német sörfőzde, mert a koronavírus-járvány miatt nem tudta eladni a szállodáknak és az éttermeknek, az újranyitásra viszont friss termékkel készül.

    Ahelyett, hogy kiöntené az eladhatatlan terméket, a hesseni Willinger sörfőzde úgy döntött, hogy ingyen adja. Franz Mast, a tulajdonos elmondta: sürgősen ki akarta üríteni a tartályait, hogy majd friss sört szállíthasson a megnyíló kocsmákba.
A kezdeményezés sikert aratott: a sörfőzde előtt türelmesen várakoztak az emberek maszkot viselve és betartva a szükséges távolságot. Eredetileg 540 liter sört terveztek szétosztani ingyen, ez a mennyiség azonban órák alatt elfogyott.
A német sörgyártók szövetsége arra figyelmeztetett, hogy az export visszaesése miatt összeomolhat az ágazat. Különösen érzékeny veszteség az olasz és kínai export kiesése. A karanténrendelkezések miatt a nagy megrendelők, az éttermek és bárok bezártak, a futballstadionok üresen konganak. A híres bajor sörfesztivál, az Oktoberfest is elmarad a járvány miatt.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com