Illegális bevándorlás – Őrizetbe vették egy embercsempészbanda nyolc tagját Olaszországban

Őrizetbe vették egy embercsempészbanda nyolc külföldi tagját az olaszországi Piemont régióban, a bűnözők pakisztáni, indiai és bangladesi állampolgárok illegális beutazását szervezték meg – közölték az olasz hatóságok.

Az üggyel összefüggésben egy torinói ügyvédet is házi őrizet alá helyeztek. A hatóságok tájékoztatása szerint a migránsok fejenként 8000 eurót (2,6 millió forint) fizettek azért, hogy Olaszországba juthassanak. Az embercsempészek attól sem riadtak vissza, hogy fiatalkorúakat csempésszenek az országba.

A torinói nyomozók szerint a banda havonta több tucat ilyen utat szervezett. A biztonsági erők mintegy hatvan tagja vett részt a bűnözők ellen indított razziában, akiket a többi között azzal is vádolnak, hogy az ázsiai migránsoknak hamis iratokat szereztek, amelyek birtokában tartózkodási engedélyhez juthattak Olaszországban. A bűnelkövetők szállást és a továbbutazás lehetőségét is biztosították az illegális bevándorlóknak Franciaország, illetve Észak-Európa felé. A migránsok Olaszországot Abu-Dzabin és Máltán keresztül érték el repülőn.

Forrás: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com