Idén online szervezik meg a Locarnói Filmfesztivál rövidfilmes versenyét

Idén online szervezik meg a Locarnói Filmfesztivál rövidfilmes versenyét – jelentették be a 30. születésnapját ünneplő rendezvény szervezői.

A rövidfilmes válogatást augusztus 5. és 15. között lehet megtekinteni, filmenként 1590 néző láthatja azokat, mivel a korábbi fesztiválokon is ekkora volt a produkciók nézettsége. A Variety.com értesülése szerint a rövidfilmeket kiegészítő tartalmakkal, például a rendezővel való beszélgetéssel együtt teszik hozzáférhetővé.

A fesztivál és partnerei egyúttal azon is dolgoznak, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után a svájci mozikban is vetíthessék a rövidfilmes programot. A hagyományokhoz híven a rövidfilmes verseny résztvevői négy Leopárd-díjért és egy sor más díjért is versengenek.

Lili Hinstin, a fesztivál művészeti igazgatója kiemelte, hogy a Pardi di Domani elnevezésű rövidfilmes program online megvalósítása a fesztivál történetének páratlan és fontos állomása lehet. A rövidfilmes válogatást összeállító bizottság – Tizian Büchi, Liz Harkman, Stefan Ivancic és Charlotte Corchete – elmondta, hogy a filmkészítők és a közönség számára is egyedi élményt akartak szerezni. “Reméljük, hogy ez az egyedülálló pillanat lehetővé teszi számunkra, hogy szélesebb közönséget érjünk el a nemzetközi filmes közösségben” – fűzték hozzá.

Forrás: MTI.hu
Fotó: wikicool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com