Húsz koncerten húsz műsorral lép fel Bogányi Gergely a 2020-as koncertturnéján

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.

    Élete legfontosabb és legnagyobb volumenű koncertsorozatának nevezte a 2020-as turnét Bogányi Gergely zongoraművész a szerdán rendezett sajtótájékoztatón Budapesten. Az idei turné legkülönlegesebb pontjának azt tartja, hogy minden alkalommal más műsort ad elő, összesen 13 zongoraversenyt és sok szólóművet játszik. A koncertek nagy része Magyarországon lesz, de az egész Kárpát-medencében, így a Felvidéken, Erdélyben és Délvidéken is fellép.

Budapest, 2020. február 26.
Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész (b) és Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Bogányi Gergely “2020 – 20 koncert – 20 mûsor” elnevezésû koncertturnéját ismertetõ sajtótájékoztatón a Pesti Vigadóban 2020. február 26-án. Bogányi Gergely idén 20 koncerten 20 különbözõ mûsort ad elõ szerte a Kárpát-medencében.
MTI/Koszticsák Szilárd

“A koncertsorozat az egész életem művészetének egyfajta összessége” – mutatott rá Bogányi Gergely, hozzátéve: megihlette 2020, ezért alakította úgy az életét, hogy ezt a kihívást teljesíthesse. Felidézte, hogy 2010-ben 10 koncerten Chopin összes zongoraművét játszotta el.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy Bogányi Gergely nemcsak önmagát mint művészt és a Bogányi-zongorát tette világszerte elismertté, hanem Magyarország hírnevét is öregbíti.

Kiemelte, hogy a 20 koncert 20 különböző programmal óriási vállalkozás, s Bogányi Gergely a nemzeti összetartozás évében a zongorajátékával köti össze a Kárpát-medencében több részre szakadt magyarságot.

 

 

Forrás, fotó: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com