Húsvét hétfői receptajánlat: Céklás töltött tojás

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Céklás töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre:

4 (vagy 8) tojás, 1 üveg céklasavanyúság, 2 ek. majonéz, 1 tk dijoni mustár, 1 fej szívsaláta, 1 kis cs. retek, 5-5 dkg színes koktélparadicsom, 1 ek. olívaolaj, petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, megpucoljuk, és mély tálban a céklasavanyúság levébe tesszük úgy, hogy a lé ellepje, letakarjuk, a hűtőbe tesszük. Érdemes 1 napot benne hagyni a tojásokat, hogy intenzív színük legyen.

2. Tálalás előtt a tojásokat félbevágjuk, egy tálba óvatosan belekaparjuk a sárgáját, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel simára keverjük. A krémet habzsákba szedjük, majd szép spirálos formában a fél tojásokba nyomjuk.

3. A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk. A salátát, retket, koktélparadicsomot tányérokra szedjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és ráültetjük a tojásokat. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap

1 adag: 220 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

 

Fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com