Húsos tészta parmezánnal
Hozzávalók: 4 személyre
40 dkg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
1 dl olívaolaj
40 dkg friss paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 dl sűrű paradicsomlé
40 dkg penne vagy casarecce tészta (olasz tésztafajta)
1 ek. felaprított petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
1. A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, a forró olívaolajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a húst és fehéredésig sütjük.
2. A paradicsomot megmossuk, fél karikákra szeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A paradicsomot a húshoz adjuk, hozzáöntjük a paradicsomlevet, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, és összeforraljuk.
3. Közben a tésztát sós forró vízben kifőzzük, leszűrjük, a paradicsomos húshoz adjuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és magas tűzön összeforgatjuk.
Forrón tányérokba szedjük, és megszórjuk reszelt parmezánnal.
Munka: kb. 30 perc
1 adag: 750 kcal
Recept-fotó: RAS / Recepttár