Hétfőre egy igazán laktató leves receptje: Füstös betyárleves

Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 karalábé

10 dkg füstölt kolbász

2 kk. fűszerpaprika

1 cs. felaprított petrezselyem

1 dl tejföl

1 ek. liszt

 

Elkészítés:

1. A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, a zöldségeket meghámozzuk, kicsi kockákra daraboljuk. A kolbászt karikákra szeleteljük.

2. A kisütött szalonnára szórjuk a vöröshagymát, a zöldségeket, megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a füstöltkolbász-karikákat, felöntjük 1 liter vízzel, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük és közepes tűzön, puhára főzzük. Ízlés szerint tehetünk bele 2-3 szelet erős paprikát, hogy csípős-betyáros legyen.

3. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a tejfölből, lisztből, kevés hideg vízzel elkevert habarással besűrítjük. A tejföllel már ne forraljuk a levest, mert kicsapódik, kipelyhesedik. Tálaláskor a forró betyárlevest tányérokba szedjük, és ízlés szerint meglocsolhatjuk még tejföllel.

Munka: kb. 50 perc

1 adag: 240 kcal

 

 

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com