2623. Zellerkrémleves cipóban
http://www.femina.hu/husvet/husvet_receptek
4 kisebb cipó
1 nagy zeller
1 alma
1 kisebb hagyma
fél liter zöldségleves
1,5 dl tejszín
15 dkg főtt, füstölt sonka
4 db fürjtojás
1 nagy csokor petrezselyem
só
bors
A zellert, hagymát, és almát megpucoljuk, feldaraboljuk. A zöldséglevesben feltesszük főni. Amikor megfőtt pürésítjük, tejszínnel elkeverjük. A fürjtojást megfőzzük, megpucoljuk, félbe vágjuk. A cipók tetejét levágjuk, belsejét kitépkedjük. Tálalás előtt a cipókat néhány percre forró, grill fokozatú sütőbe tesszük, hogy átmelegedjenek. Levest merünk bele, két fél fürjtojásból szemeket rakunk rá, sonkából szájat, petrezselyemből hajat. Maradék sonkát kockára vágjuk és azt is a leveshez adjuk.
Recept: Dosso Gabi. Fotó: szöllősi-Kiss orsi