Hétfői recept: Mentás zöldborsókrémleves gombócokkal

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez:

15 dkg burgonya

10 mentalevél

1 cs. petrezselyem

5 dkg vaj

1 liter zöldségleves (kockából)

70 dkg zsenge zöldborsó (tisztított súly)

2 dl főzőtejszín

A gombóchoz:

1 zsemle

1 dl tej

1 cs. kapor

25 dkg ricotta vagy túró

1 tojás

12 dkg liszt

Elkészítés:

1. A gombóchoz a zsemlét 10 percre a tejbe áztatjuk. Közben a kaprot finomra aprítjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, összekeverjük a ricottával, a tojással, a liszttel, sóval és a kaporral ízesítjük, alaposan összedolgozzuk. Kb. fél órát pihenni hagyjuk.

2. Amíg a gombóc masszája pihen, a leveshez burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A mentát és a petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk.

3. Fazékban felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a burgonyát és lepirítjuk. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk, és 8-10 percig főzzük. Amikor megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a borsót, a mentát és a petrezselymet. Kb. 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, utána hozzáadjuk a tejszínt, hogy krémes legyen.

4. Vizet forralunk. A ricottás masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk és a forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és a levessel azonnal tálaljuk.

 

 

 

 

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 290 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com