A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg brokkoli
1 szál póréhagyma
1 liter zöldségleves (2 leveskockából)
1 dl tejszín
1 szál kakukkfű
A kiflichipshez:
2 kifli
4 ek. olívaolaj
3 szál kakukkfű
1 ág rozmaring
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét karikára vágjuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk.
2. A levest felforraljuk, beletesszük a póréhagymát, 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit, és kis lángon még 10 percig főzzük. Beleszórjuk a kakukkfüvet, majd az egészet botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Lassan hozzácsurgatjuk a tejszínt, visszatesszük a tűzre, de már csak egyet rottyantunk rajta.
3. A levesbetéthez a kifliket vékony karikára vágjuk. Az olívaolajhoz keverjük a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, és a kiflikarikákat picit megmártjuk a fűszeres olajban. Száraz, bevonatos serpenyőben néhány perc alatt szép aranybarnára pirítjuk. A leveshez frissen tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 295 kcal
Tipp:
A kiflichips a világ legegyszerűbb levesbetétje, aminek a zöldfűszerek remek ízt adnak. Bármely krémleveshez kipróbálhatjuk.
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár