Hétfői 30 perces ebéd: Zöldséges tészta diós sajtszósszal

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg sárgarépa

1 cukkini

30 dkg széles metélt

1 fej vöröshagyma

1 ek. vaj

1 ek. liszt

2,5 dl tej

1 zöldségleveskocka

10 dkg márványsajt

5 dkg dióbél

1 szál kakukkfű

2 szál petrezselyem

Elkészítés:

1. A répát megtisztítjuk, a cukkinit megmossuk és zöldséghámozóval mindkettőből vékony, hosszú csíkokat vágunk. A tésztát bő, enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, de az utolsó 4 percre hozzáadjuk a répát és a cukkinit is. Az egészet leszűrjük és lecsepegtetjük.

2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, mélyebb serpenyőben, a forró vajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadunk 2,5 dl vizet, a tejet és belemorzsoljuk a leveskockát is. Kb. 5 percig kis lángon forraljuk. Beletördeljük a sajtot és kevergetve felolvasztjuk benne.

3. Közben a diót durvára, a zöldfűszereket pedig finomra vágjuk és a szószba keverjük. Összeforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk.

4. Tálaláskor a zöldséges tésztát tányérra halmozzuk (még szebb lesz, ha megpróbáljuk előbb villára kissé feltekerni), majd gazdagon meglocsoljuk a diós sajtszósszal.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 605 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com