A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek

A tizennégy évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben.

    A település fölött magasodó Borsó-hegyre 2006. január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe. A koszovói békemisszióból Szlovákiába tartó AN 24-es gép fedélzetén utazó 43 békefenntartó katona közül csak egy élte túl a szerencsétlenséget.

A megemlékezésen – mint minden évben – ezúttal is jelen volt a tragédia egyetlen túlélő katonája, Martin Farkas, aki elhelyezte elvesztett katonatársai emlékművénél koszorúját.

A tragédia helyszínén, a Borsó-hegyen emelt obeliszket Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter és Peter Gajdos szlovák védelmi miniszter koszorúzta meg, az emlékműnél és a kopjafáknál mécsesek égtek.

 

Hejce, 2020. január 19.
Résztvevõk a szlovák légierõ hejcei katasztrófájának tizennegyedik évfordulóján tartott megemlékezésen a hejcei emlékmûnél 2020. január 19-én.
MTI/Vajda János

 

Hejce, 2020. január 19.
Szlovák katona a szlovák légierõ hejcei katasztrófájának tizennegyedik évfordulóján tartott megemlékezésen a Borsó-hegyen állított emlékhelyen, a tragédia helyszínén 2020. január 19-én.
MTI/Vajda János

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com