Havazás – Karácsony: a latyak eltakarítása most még lassítaná a forgalmat

Autók csúsztak árokba, teherautók akadtak el az utakon hétfőn a havazás miatt az ország északi, keleti és középső részén, késésekre kell számítani a közúti, a vasúti és a légi közlekedésben is.

Az Útinform hétfő reggeli tájékoztatása szerint Budapesten és az érintett megyékben az utak sónedvesek, havasak, hókásásak. A havazás miatt nőtt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatainak menetideje is – közölte a BKK délelőtt a Facebook-oldalán. Több autóbusz (140, 219) rövidített útvonalon jár, néhány járat (102, 110, 112) egyes megállói kimaradnak, a 8E autóbuszt elterelték.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán azt írta, hetven munkagép dolgozik Budapesten a hóeltakarításon, viszont a szükséges 300-400 munkás helyett csak 216-an jelentkeztek. A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd meg – tette hozzá.

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren az ónos eső és a kötelező repülőgép-jégtelenítés miatt a kiszolgálás a szokásosnál lassabb, ezért késések várhatóak – közölte a Budapest Airport délelőtt a Facebook-oldalán. Arra kérték az utasokat, hogy figyeljék a társaság járatinformációs felületét, amelyet például mobilapplikáción és a www.bud.hu címen lehet elérni.

A havazás miatt több vasútvonalon nem járnak vagy késnek a vonatok – írta a Mávinform reggel a Facebook-oldalán. A budapesti Nyugati pályaudvar és Monor közötti személyvonatok nem járnak, helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Nyugati pályaudvaron egy váltó és egy kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben, ezért három vágányról nem tudnak indulni és érkezni a vonatok. Emiatt vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati pályaudvar előtt, míg a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonalon akár 60-80 perces késések is lehetnek.

Jelentősen nőtt a Budapest-Hatvan közötti InterCity-pótló autóbuszok menetideje, mert Pécel és Isaszeg, valamint Gödöllő és Máriabesnyő között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Bakonyszentlászló és Zirc között egy Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott. A vonat nem siklott ki, de a meghibásodás miatt késésre kell számítani.

Gödöllőnél lezárták a 3-as utat, mert keresztbe fordult egy kamion az úttesten. Az M3-as autópályán, az M0-s autóút csomópontjában, az M6-os autópályán Paks térségében és az M2-es autóúton Vác felé a 29-es kilométernél egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött.

Forrás: MTI.hu
Fotó: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com