Három év börtönbüntetésre ítélték a svéd koronaékszereket ellopó férfi társát

Három év börtönbüntetésre ítélte egy stockholmi bíróság kedden azt a 26 éves svéd férfit, aki júliusban társával koronaékszereket lopott el a Stockholmtól nyugatra lévő Strängnäs katedrálisából. 

Martin Cannermo a bírósági tárgyaláson tagadta, hogy részt vett volna a lopásban, de a bíróság bűnösnek mondta ki, mivel megtalálták DNS-ét az ékszereken.

Társát, Niclas Backstromot februárban már négy és fél év börtönbüntetésre ítélték. Cannermo azért kapott enyhébb büntetést, mert segített abban, hogy a rendőrség megtalálja az ékszereket.
A két férfi 2018. július 31-én fényes nappal lopta el a koronaékszereket a katedrális egy zárt és riasztórendszerrel ellátott vitrinéből, majd motorcsónakkal menekült el a helyszínről. A hatóságok által 65 millió korona (kétmilliárd forint) értékűre becsült koronaékszereket, IX. Károly (1550-1611) király és második felesége, az 1625-ben elhunyt Krisztina királyné temetési koronáját, valamint egy országalmát a tolvajok délidőben vitték el.

Az ékszereket egy Stockholmtól északra fekvő település szemetes kukájának tetején találták meg a rendőrök. Cannermo azt állította, hogy egy ismeretlen férfitől kapta a csomagot, amelyet ő helyezett a kuka tetejére. A temetési szertartásra készült királyi korona aranyból van, drágakövek, gyöngyök és ezüstdíszek ékesítik. A királyné kisebb koronája ugyancsak aranyból készült. A királyi párt a koronákkal együtt temették el, azokat később vették ki és helyezték vitrinbe.

Forrás: MTI.hu

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com