Halloween: jelmezzel, tökfaragással és dekorációval készülnek a magyar családok

Egyre több magyar család ünnepli a halloweent: a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján jelmezzel, tökfaragással és a lakás díszítésével készülnek a legtöbben. A mulatság örömet és vidámságot hoz a gyermekek életébe, és segít kiszakadni a mindennapokból, vélik a válaszadók, akik az őszi szünetet jellemzően kirándulással és a nagyszülők meglátogatásával töltik.
Egyre több magyar család készül a halloweenre Magyarországon is: a megkérdezettek 77 százaléka tartja meg az ünnepet óvodai, iskolai keretek között vagy otthonában a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján. „Felmérésünk szerint az óvodák és iskolák kétharmadában lesz halloweeni vigasság, ahol leggyakrabban kreatív teremdíszítési elfoglaltság, tökfaragó- és jelmezverseny várja a gyermekeket” – mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője. A legtöbben egyébként idén csontváz, szellem, vámpír, zombi vagy boszorkány bőrébe bújnak majd az esemény idejére. A válaszadók 10 százaléka hasznosít újra vagy kér kölcsön ismerőstől jelmezt, 23 százaléka saját kezűleg készíti el, a többség viszont készen vásárolja meg a halloweeni kosztümöt. „Jellemzően 2-4 ezer (48%) és 4-6 ezer forint (28%) között költenek egy-egy maskarára a szülők, a megjelenést pedig tízből kilencen további kiegészítőkkel – például arcfestékkel, boszorkánykalappal és maszkokkal – teszik még hatásosabbá” – fejtette ki Gyaraki Dávid.
A halloween segít kiszakadni a hétköznapokból
A játékkereskedő kutatásában arra is kereste a választ, hogy miért tartják jó ötletnek a halloween megünneplését a szülők. „Úgy vélik, hogy a mulatság örömöt és vidámságot okoz a gyermekeknek, ráadásul segít kicsit kiszakadni a hétköznapokból is, és egy olyan kreatív program, mint például a tökfaragás, remekül összehozza a családot” – tette hozzá Gyaraki Dávid. Az ünneplők 85 százaléka készít töklámpást, míg további szellemes dekorációval minden második megkérdezett teszi hangulatosabbá otthonát. A családok fele vesz részt idén az egyre népszerűbb „csokit vagy csalunk” játékban is, melynek során a többség (47%) 1-3 szomszédot fog meglátogatni.
Az őszi szünet a kirándulások és a nagyszülők ideje
A halloweeni mulatság mellett az őszi szünetnek is örülhetnek a gyerekek. Az egyhetes lazítás idejére sok szülő vesz ki szabadságot, és pár napos kirándulásokkal (42%), valamint a nagyszülők meglátogatásával (28%) színesítik a vakációt. A fennmaradó időben a legkedveltebb elfoglaltság az ovisok körében a játszóterezés, az alsósoknál a társasjátékozás, a 11 éven felüli tanulók esetében pedig közel azonos mértékben az okostelefonozás és a kirándulás.
TOP 5 halloweeni jelmez a REGIO JÁTÉK kutatási adatai szerint:
1. Csontváz
2. Szellem
3. Vámpír
4. Zombi
5. Boszorkány
TOP 5 halloweeni kiegészítő a REGIO JÁTÉK értékesítési adatai szerint (2019):
1. Arcfestő készlet
2. Boszorkány kalap színes hajjal gyerekeknek
3. Halloween felnőtt maszk
4. Halloween 4 db-os arcfesték
5. Horror fog

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy 2019. október 9-14. között elvégzett kutatásból származnak, melyben 898, 18 éven aluli gyermeket nevelő magyar szülő vett részt. A kutatás nem reprezentatív Magyarország lakosságára nézve, de az adatok alkalmasak a szokások és tapasztalatok szemléltetésére.

 

 

 

 

Forrás: regiojatek.hu

Fotó: Gyaraki Dávidcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com