Halimádók konyhája: Zöldséges rakott harcsa

Aki horgászik, az tudja, hogy a harcsa az egyik legintelligensebb hal, amelynek elejtése hatalmas büszkeséget jelent. A süllőhöz hasonlóan a harcsa is ragadozó, így az ő húsa is szálkában szegény, ezért számtalan változatban ízletes fogás lehet. Alapigazság az, hogy a halhoz rendkívül jól áll a ress, friss zöldség, amelyekkel az aktuális évszakhoz könnyedén párosítható, ezért mi is egy ilyen receptet hoztunk.

 

Hozzávalók /4 főre:
– harcsafilé: 80 dkg

– zeller: 20 dkg
– sárgarépa: 20 dkg
– angol zeller: 10 dkg
– petrezselyem: 1 csokor
– gomba: 10 dkg
– cukkini: 20 dkg
– tojás: 3 db
– fokhagyma
– só
– bors
– kókusztej
– gyömbér
– lime

 

Elkészítése:
A hasonló keménységű zöldségeket egyenlő darabokra daraboljuk és kevés olívaolajon lepirítjuk és közben fűszerezzük, majd egy tepsibe rétegezzük. A tojásokat felverjük és kókusztejjel elhabarjuk és egyenletesen a zöldségre öntjük. (Ez tartja össze a sütés végén a zöldségeket, és így könnyen adagolhatóvá válik.)

A sózott enyhén lime-al meglocsolt harcsaszeleteket elősütjük forró olíván és gusztusosan adagonként a zöldségre helyezzük. Minden halszeletre egy- egy lime karikát teszünk és a sütőben 170 fokon arany barnára sütjük.

Recept: Andrejszky Zoltán



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com