Halimádók konyhája: Zöldséges – bacon-ös ponty

A ponty nem csak halászlében vagy sütve finom, ezt is mint általában a többi halfajtát érdemes variálni különböző ízekkel. Mostani receptünkben párolt zöldségágyat és bacon-ös takarót kapnak a pontydarabok.
Ehhez a recepthez ki kell majd filézni a halszeletet, viszont ez is egy jó éles kés segítségével könnyebb, mint amilyennek gondolnánk.

 

Hozzávalók: (4 adag)
• 80 dkg ponty (filézve)
• 4 db burgonya
• 2 db sárgarépa
• 2 db fehérrépa
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 db alma
• 0.5 db citrom (felkarikázva)
• 3 db zellerlevél
• 6 szelet bacon
• só ízlés szerint
• 1 dl napraforgó olaj
• 1 dl fehérbor (száraz)
• 2 dl tejföl
• 1 evőkanál finomliszt
• bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. A zöldségeket megpucoljuk majd a répákat karikázzuk, a krumplit, almát (héjával), hagymát kockázzuk.
2. Mindezt egy tepsibe halmozzuk és megsózzuk.
3. Ráfektetjük a zeller zöldet, a citromkarikákat, tetejére a szalonnacsíkokat.
4. Olajjal és borral locsoljuk, alufóliával takarjuk és forró sütőben összepároljuk.
5. 20 perc után kivesszük a sütőből, a zellerszálakat villával kiemeljük, és széthúzzuk az egészet, hogy a halnak helyet csináljunk.
6. Középre fektetjük a halat, rátesszük a szalonnacsíkokat és rámerünk a zöldségből. Lehetőleg úgy, hogy minden szereplőből kerüljön a hal tetejére is.
7. Visszatesszük a sütőbe (fólia nélkül), pár perc után takarékra vesszük a lángot.
8. Megsütjük.
9. Lyukas kanállal tálra szedjük a tepsi tartalmát.

Szósz elkészítése:
10. A visszamaradt szaftot lábasba öntjük, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, borsot darálunk rá, összeforraljuk.
11. 3 kanál zöldséges keveréket adunk hozzá, botmixerrelösszeturmixoljuk.
12. A halas-zöldséges halomra öntjük.

Recept: Andrejszky Zoltán



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com