Egy egyszerű gombás – tejszínes tésztától semmi különlegeset nem várhatunk, ám ha friss vagy akár füstölt harcsaszeletekkel bolondítjuk a szószunkat, egyből egy ínycsiklandozó gasztronómiai csodát kapunk, melynek az elkészítése ettől még nem válik bonyolulttá. Vacsorára vagy könnyű ebédre első osztályú választás.
Hozzávalók/ 4 főre:
– 25 dkg füstötl harcsa
– ½ kg tészta
– 20 dkg gomba
– 2 dl főzőtejszín
– 5 dkg margarin
– 2 csipet petrezselyem
– 1 fej közepes hagyma
– só
– bors
Elkészítése:
Elsőnek a tésztát feltesszük főzni enyhén sós vízbe. Miközben fő, elkészítjük a mártást.
A hagymát felaprítjuk és üvegesre dinszteljük, ha kész, hozzáadjuk a megpucolt és apróra vágott gombát. Ha a gomba már puha, a szintén apróra szeletelt halat megfuttatjuk rajta.
Ha egy picit megpirult a harcsa, hozzáöntjük a tejszínt, a sót, a borsot a petrezselymet és a margarint! Ha besűrűsödött a tejszín, el is készült a szószunk.
A tésztát leszűrjük, majd ráborítjuk a szószt és tálalhatjuk is. A tányért koktélparadicsomokkal vagy friss zöldfűszerekkel dobhatjuk fel, aki olaszos hangulatot akar teremteni, bátran olívabogyót is tehet mellé.
Jó étvágyat!
Recept: Andrejszky Zoltán