Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítési idő: 20 perc
– 80 dkg filézett harcsa, ami lehet afrikai is
– 15 dkg füstölt szalonna
– 3 fej vöröshagyma
– 4 db paradicsom
– 8 db paprika
– tejföl
– só
– bors
– pirospaprika
– liszt
Elkészítés:
A harcsát sütés előtt besózzuk, a lisztben meghempergetjük, és az apróra vágott, és kisütött szalonna zsírjában kisütjük! Készítünk egy lecsós alapot! A szalonna zsírjához visszatesszük a szalonnát, majd hozzá adjuk a hagymát, és üvegesre sütjük! Belevágjuk a paprikát, majd a paradicsomot, és puhára pároljuk. Ízlés szerint pirospaprikát, sót, és őrölt borsot adunk hozzá!
A tányérra kiszedjük a lecsót, és a megsült harcsaszeleteket a lecsós alapra helyezzük, tejföllel meglocsoljuk!
Könnyű fehérbort szolgálunk fel hozzá!