Az ünnepek alatt számtalan nehéz étel került az asztalainkra, ezért most egy könnyebb brokkolis halas fogással áll elő a Halimádók konyhája. Remek indítója lehet az újév első hetének, és akár egy könnyű vacsorának is tökéletes, hiszen az elkészítése sem bonyolult és nem emészt fel sok időt.
– 500 g süllő filé (lehet más fehér húsú hal is)
– 2 evőkanál Knorr Gyros Fűszervarázs
– 150 g tészta tetszőleges formájú
– 1 fej brokkoli friss
– 3 db paradicsom közepes
– 4 db tojás
– 1 pohár 20%-os tejföl (kicsi)
– 100 g trappista sajt
– 1 kiskanál őrölt szerecsendió
– 20 g margarin
– 50 ml olívaolaj
Elkészítés:
1. A süllőfilét mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Keverjünk össze 2 evőkanál Knorr Gyros fűszervarázst olíva olajjal és öntsük le vele a süllőt. Ezután a halat tegyük a hűtőbe, kb. 30 percre.
2. A tésztát főzzük meg, majd hűtsük le hideg vízben. A brokkolit szedjük rózsáira, forrázzuk le kissé sós forró vízben (pl.: amit a tésztáról öntünk le), majd tegyük jeges vízbe, hogy ne veszítsen a színéből.
3. A paradicsomot vágjuk darabokra, a sajtot reszeljük le.
4. Verjük fel a tojást és keverjük össze a tejföllel és a reszelt sajttal. Ízesítsük őrölt szerecsendióval.
5. Egy tűzálló tálat kenjünk ki margarinnal. Rétegesen tegyük bele a tésztát, a paradicsomot és a brokkolit.
6. Helyezzük rá a pácolt haldarabokat, majd az egészet öntsük le a tejföllel elkevert sajtos tojással.
7. 170 Celsius fokos sütőben körülbelül 40 percig süssük.
Recept: Andrejszky Zoltán